Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2022

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΖΑΚΥΝΘΙΝΗΣ ΕΣΤΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΡΑΒΕΙΟ ΔΟΚΙΜΙΟΥ

 


Στις 27/28 και 29 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε Τριήμερο Συμπόσιο Πολιτισμού στο νησί του Σολωμού, του Φώσκολου, του Κάλβου, του Ξενόπουλου. 
Στις 27 Αυγούστου και ώρα 19.30 στο θέατρο της Πλατείας του Αγίου Δημητρίου, ο πρόεδρος της Κοινότητας και οι εκπρόσωποι της Πολιτείας και της Εστίας χαιρέτησαν τη συνάντηση ποιητών, Λογοτεχνών, μαθητών/τριών. Εκεί ποιητές, λογοτέχνες και μαθητές/τριες απήγγειλαν ποιήματά τους, διάβασαν δοκίμιά τους και διηγήματα. Έγινε η απονομή βραβείων των Διευθυντών/τριών των Δημοτικών Σχολείων. Ακούστηκε η ομιλία της κριτικού λογοτεχνίας και ποιήτριας κ. Χρύσας Νικολάκη.

(Φωτογραφικό υλικό από την ανάγνωση αποσπάσματος του βραβευμένου δοκιμίου μου "Η σπουδαιότητα της Επανάστασης του 1821 για την Ελευθερία").




Ακολουθεί ένα μέρος ανάγνωσης του δοκιμίου μου που βραβεύθηκε στον Δ' Διεθνή Ποιητικό και  Λογοτεχνικό Διαγωνισμό της Ζακυνθινής Εστίας Πολιτισμού Διονύσιος Ρώμας.



Όμορφες φωτοστιγμές με φίλες.






Απολαύσαμε και το χορευτικό συγκρότημα Υακίνθη.





Στις 28 Αυγούστου, δεύτερη μέρα του Πολιτιστικού Συμποσίου, η Ζακυνθινή Εστία Πολιτισμού και ο Σύλλογος Φίλων της Ξενοπουλείου Βιβλιοθήκης ,διοργάνωσαν ημερίδα  στον Λόφο του Στράνη υπό το Φως του Φεγγαριού και των Άστρων παρουσία των εκπροσώπων του δήμου, ποιητών και φίλων.
Οι Ομιλητές ήταν ο κ. Λαμπρινός Πλατυπόδης, Καθηγητής Πανεπιστημίου ΑΕΑΑ με τίτλο εισήγησης  «Το θεολογικά θεμέλια της Επανάστασης του 1821 στις Ωδές του Ανδρέα Κάλβου (1792-1869)»,
η κ. Σοφία Σκλείδα,  Φιλόλογος, Συγγραφέας, Ph.D, Postdoc, αντιπρόεδρος της Ζακυνθινής Εστίας με τίτλο εισήγησης «Η επίδραση της ιταλικής και ευρωπαϊκής λογοτεχνίας στους Επτανήσιους λόγιους: Η περίπτωση του Ούγκο Φώσκολου» και η κ. Ελένη Ηλία, καθηγήτρια Πανεπιστημίου με τίτλο εισήγησης "ο Διονύσιος Σολωμός  μέσα από τα μάτια της Αγγελικής Βαρελλά".
Καθώς και ομιλία  της ποιήτριας εκπαιδευτικού Λογοτέχνιδας  Αναστασίας Μαργέτη.  

Σχετικό φωτογραφικό υλικό













Την Δευτέρα 29 Αύγουστου πραγματοποιήθηκε η απονομή των Παγκόσμιων Λογοτεχνικών Βραβείων όσων παρευρίσκοντο στην Ακρόπολη της Ποίησης, στον Λόφο του Στράνη, εκεί που εμπνεύστηκε  ο Διονύσιος Σολωμός και έγραψε τον Ύμνο εις την  ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.

Στην κατηγορία Δοκίμια, Χρυσό Βραβείο πήρε ο κ. Λευτέρης Πλούταρχος, Αργυρό Βραβείο η κ. Νίκη Σκουτέρη και η κ. Κυριακή Δράκου.

Στην κατηγορία ποίησης Χρυσό Βραβείο παρέλαβε ο κ. Αντώνης Μικέλης και Αργυρό Βραβείο οι κ.κ. 

Βασιλική – Βίκυ Αναγνώστη, Ευγενία Παπαλλού – Σταύρου. Έπαινο αξίας παρέλαβε οι κ.κ. Νικολοπούλου Μαργαρίτα, Καραμαλή Ιωάννα, Δρογγίτη Μαρία, Διονυσία Σούλα Βιολάρη, Κακολύρη Μαίρη, Λάζαρος Λαζάρου.

Έπαινο Διάκρισης παρέλαβαν οι κ.κ.  Τζίβρας Γεράσιμος, Νασιόπουλος Αθανάσιος.

Στην κατηγορία Διηγήματος ο κ. Γκάγκος Μιλτιάδης παρέλαβε Χρυσό Βραβείο, οι κ.κ  Κοσμά Αικατερίνη και Νικολάου Στέλιος Χάλκινο Βραβείο. 

Το  τριήμερο Συμπόσιο Πολιτισμού έκλεισε με την απονομή των βραβείων του 4ου παγκόσμιου  Ποιητικού και Λογοτεχνικού Διαγωνισμού και του πρώτου Μαθητικού Ποιητικού Διαγωνισμού με την συμμετοχή μαθητών του Δημοτικού ..

Ακολουθούν όμορφες φωτογραφικές στιγμές.




Απονομή βραβείων Ούγκο  Νικολάου Φώσκολο στους ποιητές από την Ελλάδα και την Ευρώπη που έχουν διακριθεί στην Ποίηση- Δοκίμιο- Διήγημα .

 



















Το Αργυρό Βραβείο Δοκιμίου μου!
Τίτλος : Η πολιτισμική σπουδαιότητα της Επανάστασης του 1821 για την Ελευθερία










  

Δόθηκαν και Βραβεία Γρηγόριος Ξενόπουλος – Διάπλαση των Νέων, στους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων Ζακύνθου, ενώ συμμετείχε και  η  «Μαντολινάτα Ζακύνθου Αναστάσιος Λευτάκης 1958.  

Όμορφες στιγμές με όμορφους ανθρώπους!

Συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές της διοργάνωσης αυτού του τριήμερου Πολιτιστικού Συμποσίου, συγχαρητήρια σε όλους τους βραβευθέντες ενήλικες και μαθητές/τριες.

Συγχαρητήρια στον Πρόεδρο κ. Ιωάννη Καρακασίδη για την άρτια οργάνωση και το ψυχικό συνταξίδεμα που μας προσέφερε!

 


















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου